Orange

Orange is een grote stad in de Vaucluse en telt ongeveer 30.000 inwoners. Rondom de stad zijn veel wijnboeren actief die heerlijke wijnen maken, zoals de Côte du Rhône en Châteauneuf du Pape.

Historie
Orange heeft een rijke geschiedenis met veel Nederlands invloeden. Via Willem de Zwijger is de stad verbonden met de Nederlandse koninklijke familie. Toch begint de geschiedenis al veel eerder.
Er bestond 100 jaar voor Christus al een Keltische Nederzetting op de plek waar deze bijzondere stad nu ligt. Hier werd 105 jaar voor Christus een belangrijke slag tussen twee Romeinse legers en twee Germaanse legers uitgevochten. Vervolgens werd zo rond 35 voor Christus de ‘ Colonia Julia Firma Secundanorum Arausio’ (Juliaanse kolonie van Arausio) oftewel de stad Arausio gesticht.

We maken een sprong in de tijd. In 1150 laat de laatste prinses van Orange, het prinsdom Orange na aan het huis des Baux. Onder leiding van Guillaume des Baux wordt in 1208 de Notre-Dame-de-Nazareth ingewijd. Dit is een Rooms-Katholieke Kathedraal.
Door de Pestepidemie die in Europa woedt tussen 1347 en 1351 halveert het bevolkingsaantal van de stad. Daarom zette Raymond V de Baux in 1348 de stad open voor joden. Na zijn dood erft zijn dochter het prinsdom Orange en via haar komt dit in handen van de familie Chalon. Hiervan sterft in 1530 het laatste familielid, Philibert. Dan erft zijn neef het prinsdom. René van Nassau is dan heer van Breda en Oranje. Helaas sterft ook hij zonder kinderen te hebben verwekt en dus geeft ook hij het prinsdom aan zijn neef door. Dit is Willem de Zwijger. Het prinsdom blijft dan tot 1702 in handen van de Oranjes. Dan gaat het prinsdom na de dood van Stadshouder Willem III over op de prinsen van Bourbon-Conti. De Protestanten die het tijdens de geloofsstrijd met de Katholieken, toch al zwaar hadden, moeten in 1703 uit de stad vertrekken. Lodewijk de XIV neemt de stad over en in 1731 houdt het prinsdom op te bestaan als zelfstandige staat. Het hoort nu echt bij Frankrijk.

Orange vandaag de dag
Vandaag de dag is Orange een bekende toeristische trekpleister met bezienswaardigheden als de kathedraal de Notre-Dame-de-Nazareth, het antieke theater en de bijzondere triomfboog. Hoewel we de Romeinse tijd even hebben overgeslagen in dit artikel, zijn deze twee laatste bezienswaardigheden uit die tijd ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

Bron : https://zonnigzuidfrankrijk.nl/provence-2/steden/orange/

Indeling van de B&B : oppervlakte van +/- 80m²

 • een leefruimte incl. slaapkamer
 • een aparte slaapkamer
 • een badkamer met gratis toiletartikelen en een haardroger
 • een appart toilet
 • een dressing

Voorzieningen :

 • een Nespresso machine
 • waterkoker
 • micro-grill oven
 • koelkast
 • picknick mand

Water in flessen staan ten alle tijden ter uw beschikking.

Extra comfort :

 • gratis WiFi
 • eco airco-systeem
 • tuintje met zicht op de Mont Ventoux
 • gratis parkeergelegenheid

Wat wij aanbieden :

De B&B “La Vue sur le Mont Ventoux”, biedt u een ontbijt (typisch frans ontbijt aan OF een LUXE ontbijt) kan genomen worden op een zuid-oost gericht terras, dat over een nog breder en opener uitzicht beschikt, dit omdat het gelegen is boven de B&B “La Vue sur le Mont Ventoux”,.
Hier raakt de hemel de aarde…

Zelf kunt ook ook genieten in uw privé tuintje.

s’Avonds kunt u na afspraak gebruik maken van het hoger gelegen gemeenschappelijk terras om te genieten van de zonsondergang en het kleurenpallet aan de hemel.

Tarieven :

LAAG SEIZOEN 65€ / nacht

HOOG SEIZOEN 85€ / nacht

Bij elke overnachting welkomsmandje | Bij +2 nachten 10% korting | Bij +3 nachten 20% korting | Bij 5 overnachtingen 2 gratis (5+2)

Bij elke overnachting welkomgeschenk

Inspiratie :

U heeft misschien wel interesse om de oude stad van Vaison-La-Romaine te bezoeken, met zijn kasteel, theater en Provençaalse markt, of Avignon, met zijn pauselijk paleis, wallen en middeleeuwse bruggen. Of trekt u erop uit naar zee.
Orange is ook een populaire bestemming, met een eigen Arc de Triomphe en een antieke theater.

Uiteraard is deze plaats ook uitermate geschikt voor het beklimmen/bezoeken van de Mont Ventoux, u geniet hier over van één van de mooiste zonsopgangen ter wereld! Vegreet ook de prachtige zonsondergang niet mee te pikken tijdens uw verblijf, een echte aanrader!

Het landschap maakt de streek ook perfect om te wandelen, bergbeklimmen.

De kustlijn van de La Camargue op 1 uur rijden.

Wenst u meer mondaine badplaatsen vb. Marseille – Nice – Saint-Tropez deze liggen: op redelijke rijafstand van de B&B “La Vue sur le Mont Ventoux”, en bieden u ook de mogelijkheid om de nacht in te stappen.

Een aanrader is ook het meemaken van een voetbal wedstrijd in Marseille, op één na de best spelende ploeg van Frankrijk, een ambiance van 65000 mensen die één lied zingen is oorverdovend ontroerend. Wedden dat u met een voldaan gevoel geniet van de een nachtrust op onze mega comfortabele matrassen, en u geniet van een heerlijke slaap in de B&B “La Vue sur le Mont Ventoux”,

Vervoer naar en van de B&B “La Vue sur le Mont Ventoux”, de luchthaven-TGV kan geregeld worden, evenals begeleide uitstappen.

Door onze uitgebreide kennissenkring bij de lokale wijnboeren, kunnen wij u het nodige advies geven.

Een welkoms geschenk staat voor u klaar…

De B&B “La Vue sur le Mont Ventoux”, werkt de lokale producten, wijn, confituur, honing,…

Wij van de B&B “La Vue sur le Mont Ventoux”, proberen steeds aan al u wensen te voldoen, en bieden u een net iets meer uitgebreidere service aan dan u normaal gewend bent.

Mits op aanvraag en met supplement zorgt de B&B “La Vue sur le Mont Ventoux” : babysitting – events – kiné – manuele therapie – vervoer – gids – aankoop brocante – aankoop design – begeleiding,… en op aanvraag andere mogelijkheden.

Wij zijn 4 talig: Nederlands – Frans – Engels – Duits